Papier & afwerking

Zie je door het papiersoorten bos de bomen niet meer? We hebben hieronder alles even op een rijtje gezet. We drukken op alleen op FSC® Papier. Wij vinden het milieu erg belangrijk. We verpakken onze kaartjes ook met zo min mogelijk plastic.

Alle papiersoorten die je kunt kiezen zijn van mooie kwaliteit. We vinden dat het papier het kaartje afmaakt. We drukken echt nog waar andere digitaal printen. Dit kwaliteitsverschil is enorm. De liefde voor papier en drukwerk zie je terug in onze ontwerpen en kaarten!

Wil je het papier thuis bekijken? Bestel dan een gratis proefpakket

1. Standaard mat (geen meerprijs) – 400 gram

Een mooie  papiersoort die extra mat is én spierwit. Aanbevolen bij een stoere kaart en bij kaarten waar de witte achtergrond mooi naar voren komt. Aanrader voor dubbele kaarten, ook mogelijk bij enkele kaarten maar vinden wij niet stevig genoeg

Kleur: Wit, mat papier

Folie: Ja is mogelijk

2. Standaard glans  (geen meerprijs) – 400 gram

Een mooie stevige papiersoorten met een lichte glans aan de buitenzijde en iets matter aan de binnenzijde. Indien er veel kleur op de kaart wordt gebruikt zorgt de inkt voor een mooi accent.

Meerprijs: nee

Kleur: Wit, glad papier

Folie: Ja is mogelijk, minder mooi resultaat als Standaard mat.

3. Biostructuur papier – (geen meerprijs) 400 gram (bestseller) – luxe

Dit klassiek papier is gebroken wit en iets “gevlokt”. Dit papier is matter dan bijvoorbeeld het Luxe Wit. Het past in principe bij elke kaart, illustraties en tekeningen komen erg mooi uit op dit papier.

Kleur: off white met een mooie structuur

Folie: Ja, meerprijs is voor combi folie met biostructuur papier 75 euro voor folie en 85 euro voor het papier.

5. Oudhollands – 450 gram – alleen studiokaartjes – luxe

Kaarten van 300 grs lompenhoudend papier met glad oppervlak, voorzien van vier schepranden. De unieke en kenmerkende schepranden geven de kaarten een zeer klassieke uitstraling. Het papier is in principe wel geschikt om kleine foto’s af te drukken maar komt het best tot z’n recht met een klassiek, verfijnd of sober ontwerp. De Oud Hollandse kaarten worden vanaf de fabriek met schepranden geleverd en kunnen daarom niet in afwijkende formaten besteld worden. Ook zijn de Oud Hollandse kaarten door het harde oppervlak zeer geschikt om te worden voorzien van een preeg.

Meerprijs: ja, 45 euro

Kleur: off white metschepranden

Folie: Ja, meerprijs is voor combi folie met oudhollands papier 75 euro voor folie en 85 euro voor het papier.

6. Natuurpapier – 350 gram – alleen studiokaartjes – luxe

Natuurpapier heeft een klassieke, fijne lijnenstructuur wat typerend is voor gevergeerd papier. Het houtvrije papier voelt prettig aan dankzij de aanwezigheid van een vleugje katoen.
natuurpapier is minder geschikt voor het drukken van kleurvlakken en mooie foto’s maar het is prachtig bij een klassiek en/of elegant ontwerp. De structuur van het papier blijft zichtbaar in het drukwerk.

Meerprijs: ja, 45 euro

Kleur: helder wit met een lijnstructuur

Folie: nee

7. Extra dik – 800 gram – alleen studiokaartjes – extra luxe

Speciaal voor enkele kaarten hebben een extra dik papiersoort. Zeer geschikt voor enkele kaarten omdat het een mooi kartongevoel geeft. Erg stevige kaart.

Meerprijs: ja, 175 euro

Kleur: niet spierwit, meer offwhite

Folie: ja, mooi strak resultaat

8. Kalkpapier – 350 gram – luxe

Dit papiersoort is licht doorschijnend waardoor je een bijzonder effect krijgt. Kalkpapier bedrukken we daarom altijd aan een zijde. Van dit papiersoort hebben we een dikke variant die ook als losse kaart gebruikt kan worden.

Kleur: wit, licht doorschijnend

Folie: ja, meer prijs 100 euro.

Welk papiersoort moet ik gebruiken?

Kleuren hebben een ander effect per papiersoort en ook op het beeldscherm zijn kleuren moeilijk te beoordelen. Wil je echt weten welke papiersoort het mooiste bij jullie kaart past? Vraag dan een proefdruk aan op het door jullie gekozen papiersoort! Dan heb je het beste beeld en kom je niet voor verrassingen te staan!

 

We hebben er een aantal nog even op een rijtje gezet!

We hebben het voor jullie op een rijtje gezet!

Klik hier en bekijk de afwerkingen! 

Heb je nog vragen? mail ze of chat met Claudia van de klantenservice of vraag het gratis proefpakketje geheel vrijblijvend aan.

 

Latest from Instagram

© Copyright The Birds & The Bees ‑ Algemene VoorwaardenPrivacy